Drammen Slalåmklubb

Om klubben

Om klubben
RELATERTE NYHETER
Drammen Slalåmklubb 80 år

Drammen Slalåmklubb ble stiftet 7. januar 1936 og er med det landets eldste rene alpinklubb. Foreningens medlemmer arrangerte umiddelbart etter stiftelsen lokale skirenn på steder som på den tid ble betraktet som egnet for formålet. Imidlertid så man raskt behovet for et eget anlegg.

Sommeren 1936 begynte anleggsarbeidet i Strømsåsen og 22. februar 1937 ble åpningsrennet arrangert med deltagelse fra flere av landets ledene løpere og for 4000 skuelystne. Året etter fikk bakken, som den første i landet, flomlys. Dette ble innviet med kveldsrenn og hvor det også denne gangen var innpå 4000 tilskuere tilstede.

Den 2. verdenskrig satte en naturlig, midlertidig stopper for all aktivitet i Drammen Slalåmklubb, men hvor man kom i gang igjen på høsten i 1945. Medlemsmassen var sterkt redusert etter krigen, men noen ivrige sjeler jobbet ivrig med både klubb og bakke og hvor man i 1953 ble belønnet med æren av å få avholde Norgesmesterskapet i slalåm.

I 1958 gikk Drammen Slalåmklubb til anskaffelse av egen heis i Haukåsløypa, og hvor man med dette ble langt mere attraktiv som arrangør av skirenn. Bakken hadde i denne perioden besøk av de fleste nasjonale og flere internasjonale storheter innenfor alpinsporten.

Bakken var så i kontinuerlig utvidelse, modernisering og utbedring. Heisen fra 1958 ble byttet ut i 1969 og hvor man 10 år etter, igjen byttet heis. I 1980 ble den første tråkkemaskinen anskaffet og i 1982 gikk klubben til innkjøp av snøkanoner for å sikre bakkens besøkende en lengre sesong og tryggere snøforhold.

Hovedbakken ble planert på slutten av 90-tallet, og bakkeprofilen ble enklere. Det ble anlagt en egen barnebakke på slutten av 80-tallet som siden er betydelig ombygget og utvidet. Det siste anleggstilskuddet er en Fun Park med big-jumps og rails – et ønske om å tilpasse anlegget de nye former for alpin skiløping som nå tiltrekker seg ungdommen.

Alt dette arbeidet er gjennomført ved hjelp av utallige ildsjelers dugnadsinnsats, samt ved hjelp av gaver fra stiftelser, sponsorer og kommunale bidrag.

Sportslig sett har Drammen Slalåmklubb vært en klubb å regne med først og fremst på nasjonale arenaer. Unntak fra dette har det imidlertid vært og hvor Drammen Slalåmklubb hadde sin første og til nå eneste kvinnelig deltager i VM ved Hildegunn Meinstad som deltok i VM i Engelberg i 1938. I den senere tid har både Jørgen Brath og Espen Theodorsen deltatt i VM for juniorer. Trygve Brunsell står fortsatt oppført som klubbens eneste senior norgesmester for herrer, da han vant NM i slalåm på Åndalsnes i mars 1940.

I dag har Drammen Slalåmklubb flere gode utøver både på gutte- og jentesiden, og hvor klubben satser både på topp og bredde. Det er videre meget oppløftende er å se hvordan fremtidige alpinister fra 5 til 10 år boltrer seg i Haukåsløypa så snart muligheten byr seg.

Drammen Slalåmklubb med Haukåsløypa skal være en klubb og et sted for nærmiljø og hele Drammen by. Haukåsløypa er en unik skibakke med sin plassering midt i en storby, og hvor den flombelyst på vinterstid er med på å danne Drammen sitt bybilde.

Haukåsløypa er et møtested for flere generasjoner med interesse for alpin skisport.

Drammen Slalåmklubb

Postboks 2404, 3003 DRAMMEN

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift