Drammen Slalåmklubb

Haukåsløypa

Haukåsløypa

Drammen Slalåmklubb ble etablert i 1936. Ikke lenge etter startet arbeidet med Haukåsløypa.

I 1958 gikk Drammen Slalåmklubb til anskaffelse av egen heis i Haukåsløypa, og hvor man med dette ble langt mer attraktiv som arrangør av skirenn. Bakken hadde i denne perioden besøk av de fleste nasjonale og flere internasjonale storheter innenfor alpinsporten.

Bakken var så i kontinuerlig utvidelse, modernisering og utbedring. Heisen fra 1958 ble byttet ut i 1969 og hvor man 10 år etter, igjen byttet heis. I 1980 ble den første tråkkemaskinen anskaffet og i 1982 gikk klubben til innkjøp av snøkanoner for å sikre bakkens besøkende en lengre sesong og tryggere snøforhold.

Hovedbakken ble planert på slutten av 90-tallet, og bakkeprofilen ble enklere. Det ble anlagt en egen barnebakke på slutten av 80-tallet som siden er betydelig ombygget og utvidet. Det siste anleggstilskuddet er en Fun Park med big-jumps og rails – et ønske om å tilpasse anlegget de nye former for alpin skiløping som nå tiltrekker seg ungdommen.

Alt dette arbeidet er gjennomført ved hjelp av utallige ildsjelers dugnadsinnsats, samt ved hjelp av gaver fra stiftelser, sponsorer og kommunale bidrag.

Drammen Slalåmklubb med Haukåsløypa skal være en klubb og et sted for nærmiljø og hele Drammen by. Haukåsløypa er en unik skibakke med sin plassering midt i en storby, og hvor den flombelyst på vinterstid er med på å danne Drammen sitt bybilde.

Haukåsløypa er et møtested for flere generasjoner med interesse for alpin skisport.

Drammen Slalåmklubb

Postboks 2404, 3003 DRAMMEN

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift